Junckers - puu on energianeutraali materiaali

Alati muuttuvassa maailmassa on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään, miten suuri merkitys omilla toimilla ja valinnoilla on. Kestävä metsänhoito, ympäristöystävälliset tuotteet, tuotannon ja logistiikan energiatehokkuus sekä hyvät työolosuhteet ovat koko Junckersin tuotannon kivijalka. Kivijalkaa täytyy tietenkin vaalia, kehittää ja vahvistaa koko ajan. Tietoisuus, valinnat, uusi teknologia ja innovaatiot ovat tärkeitä työkaluja. Myös tiedon jakaminen aina raaka-ainetoimittajista koko rakennusprojektiketjun kautta asiakkaille on myös ensi arvoisen tärkeää.

Jo vuonna 1930 nuori metsänhoitaja Flemming Juncker pohti ja etsi keinoja käyttää tehokkaasti ja samalla suojella ja vaalia tärkeintä omaisuuttamme: Luontoa ja metsiä.  Kun Flemming Juncker toteutti unelmansa kestävän kehityksen mukaisesta puun käytöstä ja metsänhoidosta, massiivipuulattiatehdas Junckers Industrier A/S oli syntynyt.

Puu- ja puutuoteteollisuus on ala, joka vaatii paljon energiaa. Junckers käyttää puumateriaalista 100%. Massiivipuulattioiden valmistuksesta ylijäävä osuus (esim. sahanpuru, lastut, tukkien päät) muutetaan energiaksi omassa voimalassa. Ylijäävä energia ohjataan yleiseen sähköverkkoon. Puu luokitellaan materiaalina CO2-neutraaliksi rakennusmateriaaliksi ja koska Junckers tuottaa enemmän energiaa kuin kuluttaa, luokitellaan Junckersin tuottama sähkö CO2-neutraaliksi sähköksi.Junckers on vahvasti ympäristöystävällinen ja kestävään kehitykseen sitoutunut yritys. Junckers on  olemaan edelläkävijä ja suunnannäyttäjä kaikille. Junckers on tiiviisti mukana kansainvälisissä sertifikaattiohjelmissa mm. FSC, PEFC.

Massiivipuulattia on vuosikymmeniä käytössä kestävä ja ympäristöystävällinen valinta. Kaiken kukkuraksi se on kaunis ja allergiavapaa tuote sekä helppo pitää puhtaana!

Junckers - merkki korkeasta laadusta

Kaikki Junckers massiivipuulattiat ovat CE-merkittyjä EN14342: 2005 + A1: 2008, EN 14904: 2006 sekä EU:n ohjeistuksen lomake B ja D mukaan. Laadunvalvonta on rakennettu ISO 9000 sarjan mukaisesti, joka koskee työntekijöitä, tuotantoa, hallintoa sekä raaka-aineita täyttämään vaaditut laatuvaatimukset. Tarkemmat tiedot ja arvot löytyvät sertifikaattikäsikirjasta Q 7.0 FPC

Junckers - takuulla sertifioitu puuraaka-aine

Noin kaksi kolmasosaa raaka aineesta tulee FSC ja PEFC sertifioiduista metsistä Tanskasta, Saksasta ja Puolasta. Loppuosa puusta tulee maista, joissa metsänhoito ja hakkuut ovat tarkoin säädelty jo laeissa.

Junckers - ISO 14001

Junckersin massiivipuulattiat on ISO 14001 sertifiotuja. Ympäristönhallintamenetelmä kattaa myös työolosuhteet, (OHSAS 18001) sekä energiaturvallisuuden (SKS). Ympäristön kannalta suurimmat haasteet valmistuksessa on puupöly, ulostulevan veden puhtaus sekä melu. Junckers täyttää kaikki vaatimukset reilusti alle marginaaliarvojen. Ympäristöystävällisyyttä valvotaan ja tarkistetaan säännöllisesti ulkopuoliselta taholta. 

Junckers massiivipuulattiat on CE-hyväksyttyjä. CE merkintä tarkoittaa EU:n yhteisesti laatimista säädöksistä turvallisuuden, terveellisyyden ja ympäristön kannalta. Massiivipuulattioiden suorituskyvyn ja sisäilmapäästöjen osalta CE-merkintä tarkoittaa tässä tapauksessa massiivipuulattian tarkkoja arvoja esim. palo-ominaisuuksien, sisäilmapäästöjen, kestävyyden, vetoluujuuden ja kitkan osalta.

 

Junckers - terveellinen sisäilma

Junckersin massiivipuulattioilla on Tanskan Sisäilma-sertifikaatin. Serifikaatti myönnetään tuotteille, jotka testataan mm. ilmaan irtoavien haitallisten hiukkasten ja hajujen määrän osalta. Junckersin massiivipuulattioista ei irtoa haitallisia hiukkasia, kemikaaleja tai hajua sisäilmaan. Tanskan Sisäilma-sertifikaatti on myönnetty myös Junckersin lakoille ja öljyille.

Junckersin massiivipuulattiat täyttävät myös tiukat EU:n säätämät REACH (Registration, Evaluation, Authorisation, and Restriction of chemicals) normit. REACH:n tarkoituksena on valvoa, ettei valmistuksessa ja valmiissa tuotteissa käytetä ihmisille eikä luonnolle haitallisia kemikaaleja.

Junckers - paras kumppani kestävän kehityksen rakentamiseen

Rakennusalan kolme elinkaarimittauskokonaisuutta ovat LEED, BREEAM ja DGNB. Elinkaarikokonaisuuksissa mitataan rakennusten hinta-laatu-kestävyyssuhdetta, kokonaiselinkaarta, sisäilman laatua sekä käytettyjen materiaalien ympäristönäkökohtia ja energiatehokkuutta. Annamme mielellämme lisätietoja Junckersin massiivipuulattioista näiden arvojen osalta.

 

Ota yhteyttä

Olet urakoitsija, arkkitehti, sisustussuunnittelija tai remontoit omaa unelmakotiasi, olemme palveluksessasi!

Täytä yhteystietosi ja olemme teihin yhteydessä mahdollisimman pikaisesti.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.